Роботодавці шукають молодих

Виявляється, роботодавці цінують у молодих працівниках не так досвід роботи, скільки енергійність і ініціативність. Більшість вакансій для студентів ставиться до таких професійних сфер, як маркетинг, реклама, PR; туризм, готелі, ресторани; наука, освіта; продаж.
Однією з найбільш затребуваних професій на сьогодні є менеджер з продажу. Ця сфера широко відкрита для студентів, але з нюансами. Наприклад, вакансії в сфері страхування для студентів та молодих спеціалістів, по суті, припускають роботу менеджера з продажу на самоокупності - робота за бонус.

Величезна конкуренція
Серед студентів і працівників без досвіду роботи спостерігається найвища конкуренція на ринку праці: на одну вакансію претендують шість осіб. Найчастіше молоді люди хочуть працювати в таких сферах:
· фінанси, банки, інвестиції (11% резюме),
· адміністративний персонал (11%),
· маркетинг, реклама, PR (10%),
· продажу (10%),
· інформаційні технології, Інтернет, мультимедіа (8% резюме).
Найменше молоді люди хочуть працювати за спеціалізацією "видобуток сировини" та "медицина, фармацевтика".
Більшість українських студентів бажає поєднувати роботу з навчанням, тому повна зайнятість підходить тільки заочникам. Решта вибирає роботу з гнучким графіком або частковою зайнятістю.
До речі, під час опитування дослідники поцікавилися у нинішніх студентів, чи планують вони працювати за обраною спеціальністю, а у колишніх - чи вдалося їм застосувати на практиці отримані знання. Студенти виявилися оптимістами - 70% впевнені, що будуть працювати саме за отриманою професією. Правда, за фактом це вдалося лише половині випускників.

Найпопулярніші способи працювати під час навчання
· 40% Повна зайнятість для заочників
· 35% Робота за гнучким графіком
· 22% Часткова зайнятість
· 12% Нерегулярні підробітки (волонтерство, проектна робота)
· 12% Сезонна робота (на канікулах)
· 8% Дистанційна робота

В тему
Українські студенти не сподіваються на великі зарплати. Такі дані озвучив президент Міжнародної студентської організації Enactus Ukraine Ярослав Каплан.
За його словами, згідно з результатами опитування, більше половини опитаних студентів думають, що після завершення навчання у вишах будуть отримувати щомісячний оклад у розмірі 2-4 тис. грн. При цьому є люди, які розраховують на більш ніж 15 тис. грн., а є ті, хто готовий задовольнятися менш ніж 2 тис. грн.
Також виявилося, що крім зарплати нинішніх студентів цікавлять і інші моменти: створення роботодавцем можливості для навчання та особистісного зростання, грамотність керівника і його готовність допомагати, комфортні умови в офісі.
"Насправді, статистика дуже тривожна, - підсумував Каплан. - Студенти не дуже вірять, що ті знання, які вони отримають в університеті, будуть належним чином оцінені майбутнім роботодавцем".

kp.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад