Роботодавці найчастіше шукають будівельників і "технарів"


Здебільшого пошук роботи з моменту реєстрації в службі зайнятості триває 81 день (такі дані за січень-серпень 2012 року).

У роботодавця пошук компетентного співробітника в середньому займає 17 днів, підрахував КМЦЗ.

"Пропозиції з працевлаштування даються людині під час кожного відвідування центру зайнятості", - зазначили в центрі зайнятості.

Якщо вакансія влаштовує, людині видають направлення на працевлаштування. Якщо ні, можна спробувати самостійно влаштуватися на це місце або почекати наступного шансу.

Більшість компаній шукають хороших фахівців в будівництві (44%), а також торговців і майстрів з ремонту техніки (16%). Є попит і на працівників у сфері охорони здоров'я (14%), транспорту і зв'язку (8%). Лише по 5% всіх вакансій припадає на держслужбу, промисловість, фінанси та освіту.

Найбільшу заробітну плату пропонують компанії з авіаперевезень - 10 000 гривень. Трохи менше в сфері ІТ - 8500 грн. Середня зарплата на ринку вакансій серед фінансистів складає - 7200 грн, серед рекламістів - 6000 грн. На виробництві зможуть запропонувати в два рази менше, ніж в авіакомпаніях - 5000 гривень. За роботу на будівництві шукач отримає лише 4500 грн, а на транспорті і того менше - 4200 грн. Найменші зарплати у сферах торгівлі й обслуговування - 4000 грн.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад