Складено рейтинг найрідкісніших професій України


Так, портал rabota.ua склав рейтинг найрідкісніших професій, які реально існують на вітчизняному ринку праці.

1. Футуролог. На відміну від синоптика, прогнози цього фахівця коштують значно дорожче - як, утім, і його помилки. Таких "оракулів" компанії наймають, щоб прорахувати можливі бізнес-ризики. І якщо надана ними аналітика дає реальні результати, то й реальна зарплата футуролога може скласти близько 10 тис. грн.

2. Кавіст. Особа, яка знається на елітному алкоголі. Обов'язки: вміти підібрати алкоголь на будь-який смак і колір, враховуючи ситуацію і привід. Наймають їх переважно магазини, які спеціалізуються на продажі дорогого алкоголю, і ресторани. Зарплати відповідають елітності закладу, але не менше 3 тис. грн.

3. Тітестер - ще один дегустатор, але на цей раз не міцних, а просто гарячих напоїв - конкретно чаю. Досвідчений фахівець (приблизно п'ять років навчання + ще стільки ж на практику) в змозі розрізнити до декількох тисяч смакових відтінків.

Нюх і смакові рецептори таких спеців цінуються на вагу золота. Тому їх господарі ведуть здоровий спосіб життя, компенсуючи відсутність надмірностей хорошою зарплатою: від 2 тис. грн, якщо йдеться про представника в солідному торговому центрі або чайній фірмі, і від 2 тис. дол., коли мова заходить про розробника нових чайних смаків.

4. Постижер - фахівець з накладного волосяного покриву: не тільки перук і шиньйонів, але й вусів із бакенбардами. Мова, звичайно, йде не про дешеві імітації зі штучного волосся, які можна знайти на ринку. Постижери працюють індивідуально і на замовлення, витрачаючи на невелику перуку не менше двох місяців праці. І коштувати така перука буде не менше 5 тис. грн.

5. "Тренер по життю", або лайф-коуч, замикає топ. Він відповідає за персональний ріст клієнта, допомагаючи йому досягти намічених цілей, зберігаючи при цьому баланс між усіма сферами життя: від роботи і сім'ї до хобі.

Попри те, що професія вийшла зі спорту, сучасні лайф-коучі мають більше спільного з психологами, ніж зі спортивними тренерами. Залежно від клієнта і поставленої ним мети вартість послуг такого фахівця стартує від 4 тис. грн.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад