Чисельність громадян, працевлаштованих за направленням державної служби зайнятості у січні-серпні 2012 року, становила 522 тис. осіб

Ситуація на ринку праці України характеризується постійним попитом на кваліфікованих робітників з інструментом: слюсарів, токарів, фрезерувальників, електрогазозварників, електромонтерів з ремонту та обслуговування устаткування, малярів, мулярів, штукатурів тощо. Існує значний попит на робітників, задіяних у сільськогосподарському та лісовому господарствах, трактористів, водіїв, продавців, кухарів, менеджерів зі збуту, двірників та комірників. Також затребувані медсестри, лікарі, інженери, IT-спеціалісти.

Станом на 1 вересня 2012 року кількість вакансій у базі даних державної служби зайнятості становила 82,1 тис., у тому числі: для робітників – 37,9 тис., для службовців – 32,0 тис. та 12,2 тис. – для осіб, які не мають спеціальної підготовки.

На обліку в центрах зайнятості перебувало 444,5 тис. незайнятих громадян. Серед них: 205,4 тис. складали особи, які займали робітничі місця, 168,8 тис. займали посади службовців, 70,3 тис. – особи без професії. Серед незайнятих осіб 44% складає молодь віком до 35 років, а кожен п'ятий – особа, не здатна на рівних конкурувати на ринку праці. Статус безробітного мали 426,7 тис. осіб, з яких 312,2 тис. отримували допомогу по безробіттю.

Загалом на обліку в державній службі зайнятості у січні–серпні 2012 року перебувало 1 млн 318,1 тис. незайнятих громадян. Статус безробітного мали 997,5 тис. осіб, з яких 827,8 тис. громадян отримували допомогу по безробіттю.

Чисельність громадян, працевлаштованих за направленням державної служби зайнятості у січні–серпні 2012 року, становила 522,0 тис. осіб.

Зокрема завдяки наданню дотацій роботодавцям у січні-серпні 2012 року роботу отримали 27,1 тис. безробітних громадян, а за рахунок виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності започаткували власну справу 7,8 тис. безробітних.

З метою подолання професійно-кваліфікаційного дисбалансу на ринку праці та сприяння у працевлаштуванні соціально незахищених верств населення державна служба зайнятості постійно співпрацює з роботодавцями: здійснює під їхні потреби професійне навчання безробітних, надає їм дотації для створення робочих місць, організовує тимчасову зайнятість на оплачуваних громадських роботах.

Професійне навчання протягом цього періоду проходили 153,9 тис. безробітних.

В оплачуваних громадських роботах взяли участь 281,7 тис. осіб, які працювали на суспільно корисних роботах: благоустрій населених пунктів, догляд за особами похилого віку, інвалідами тощо.


Джерело: Державна служба зайнятості.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад