10 кращих напрямків роботи для випускників МВА

Пропонуємо вашій увазі 10 кращих варіантів працевлаштування для випускників МВА:

1. Технології. У 2007 році технологічні компанії зі списку 500 найбільших компаній були найбільш популярними серед випускників МВА. Працюючи у сфері технологій випускники МВА найчастіше займають позиції технічних керівників або управлінців. У роботу вони впроваджують останні інновації і віяння у сфері софта та маркетингових стратегій. У деяких технічних компаніях працюють спеціальні програми з наймання нещодавніх випускників таких шкіл, як Harvard, University of Chicago і Wharton.

2. Управлінський консалтинг. Багато випускників МВА працюють в компаніях, які надають послуги з управлінського консалтингу. В залежності від компанії, вони займають посади, що передбачають спільне консультування або консультування в певних областях діяльності компанії. Випускників МВА цінують за їхнє вміння стратегічно мислити та фінансовий досвід.

3. Управління міжнародними інвестиціями. Ще однією відмінною сферою роботи для випускників МВА є управління міжнародними інвестиціями. Банки та інвестиційні компанії наймають випускників МВА для того, щоб вони допомагали клієнтам правильно сформувати портфель цінних паперів і надавали рекомендації з інвестування.

4. Юридична школа. Якщо ви тільки-но закінчили бізнес-школу, то продовження освіти може звучати для вас дивно. Насправді наявність МВА буде відмінно виглядати у вашій анкеті при вступі на юридичний факультет. Якщо вам цікава ділова юриспруденція (при цьому не обов'язково хотіти бути адвокатом), отримання JD в доповненні до МВА є серйозною перевагою. Це особливо відчутно, якщо вам цікава ділова и корпоративна юриспруденція.

5. Некомерційне управління. Ще одна відмінна робота для випускників МВА знаходиться в некомерційному секторі. Ви можете керувати неприбутковими дослідницькими проектами в соціології або природних науках. Менеджери проектів складають бюджет, збирають команду та контролюють виплату податків. Крім того, ви можете управляти програмою благодійності або роботою політичної організації.

6. Маркетинг. Ще одна загальноприйнята сфера роботи для нещодавніх випускників МВА - це маркетинг. Ви можете отримати посаду маркетингового директора з одного зі своїх улюблених продуктів. Якщо у вас є гарн навички дизайну, ви можете розробляти продукти (все що завгодно, від взуття до комп'ютерів) або стратегії з просування продуктів кінцевим покупцям.

7. Аналітика. Аналітик за допомогою статистики вивчає дані та надає рекомендації щодо фінансових рішень. Аналітик - це ідеальна посада для випускника МВА, який любить працювати з цифрами. Аналітики шукають шляхи зменшення витрат компанії та складають плани з оптимізації податкового навантаження.

8. Бухгалтерія. Якщо ви - випускник МВА, то у вас достатня кваліфікація, щоб працювати в сфері бухгалтерії. Але щоб стати справжнім "бухгалтером", вам потрібно буде скласти іспит. Наявність МВА автоматично збільшить вашу заробітну плату. Володіючи вичерпними знаннями з ведення бізнесу, ви можете стати партнером в бухгалтерській фірмі або відкрити приватну практику.

9. Підприємець. Якщо не можете знайти роботу до душі, подумайте про відкриття власної компанії. Ви розбираєтеся в інноваціях і розумієте маркетинг. Крім того, протягом навчання ви напевно познайомилися з людьми, яким буде цікава можливість відкрити спільну справу.

10. Управління бізнесом. Більшість членів правління компаній мають МВА. Нещодавнім випускникам навряд чи запропонують місце в правлінні підприємством (хоча, якщо це буде некомерційна організація чи стартап, можуть), але з часом ви можете заробити своє місце нагорі. CEO - поширена посада для володаря МВА.

Джерело: http://www.mademan.com/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад