Центри зайнятості Львівщини незайнятих селян заохочують до агробізнесу

"Майже 41 відсоток з числа осіб, котрі звернулись до нас з початку року, це сільські жителі. Через дефіцит вільних робочих місць можливості їхнього працевлаштування вкрай обмежені. Щоб поліпшити стан справ, служби зайнятості разом з органами влади, громадськими організаціями, що за фінансової підтримки Данії та Канади впроваджують програми розвитку агробізнесу, розпочали реалізовувати проект із залучення мешканців села до підприємницької діяльності", - розповів директор обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, тим, хто виявить бажання зайнятись господарюванням в сфері рослинництва, тваринництва чи переробки сільгосппродуктів, на що націлюють зарубіжні гранти, будуть не лише надавати допомогу з безробіття для започаткування власної справи. Їх також всебічно інформуватимуть про можливості отримання додаткової фінансової та консультативної підтримки з інших джерел.

"У нас уже розроблено типові бізнес-плани для незайнятого сільського населення, в яких викладена стратегія та тактика підприємницької діяльності, враховані потреби споживчого ринку, ресурсне забезпечення, обумовлені сьогочасні ризики, передбачені складові сучасного менеджменту, спрямованого на отримання прибутку", - сказав керівник.

Їх реалізація дозволить створити додаткові робочі місця в сільській місцевості, а відтак зняти соціальну напругу, коли на одну вакансію тут конкурують десятки людей.

"Розвиток агробізнесу - це перспектива наших сіл на майбутнє. Адже, як стверджують експерти, нині людство постає перед загрозою дефіциту продуктів харчування. Ціни на них в найближчі 20 років подвояться. Наші села здатні зробити свій внесок у розв`язання проблеми, що назріває", - резюмував В.Барилюк.

Джерело: http://www.ukrinform.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад