Як працевлаштуватися без досвіду роботи?

Що ж допоможе Вам успішно працевлаштуватися?

По-перше, позбудьтеся від стереотипу, ніби молодий спеціаліст зараз нікому не потрібен. Багато компаній влаштовують ярмарки вакансій - саме тому, що їм ПОТРІБНІ молоді фахівці. Так, ситуація на ринку праці зараз - не з легких, але це лише означає, що потрібно докласти більше зусиль, використовувати більше можливостей, шукати довше.

По-друге, беріть участь в стажуваннях. Як правило, їх організовують роботодавці, щоб знайти для себе перспективних, гарних працівників. Це може бути оплачуване чи ні стажування, тривалість також істотно варіюється від декількох тижнів до декількох місяців. Ви зможете зарекомендувати себе з кращої сторони. Але головне - ви побачите роботу компанії зсередини. А це колосальний досвід. Хочете продемонструвати свої навички і знання - будь ласка. Стажування чудово підійде для цього!

Крім того, для того щоб знайти роботу, вам потрібно буде багато уваги приділити складанню резюме. Адже досвіду ще немає, що ж написати? Роботодавці в такому випадку придають значення студентській активності кандидатів. Ось на цей пункт робіть акцент. Ну і, звичайно, оцінки, волонтерська діяльність, участь у наукових розробках тощо.

Важко? Мабуть. Але якщо будете сидіти, склавши руки, ви так ніколи і не отримаєте довгоочікуваний шанс.

По-третє, відвідуйте ярмарки вакансій (найчастіше їх організовують центри зайнятості). Це можливість оцінити пропозиції від декількох роботодавців та нагода заповнити анкету, задати питання та отримати на них відповіді безпосередньо від представників кадрової служби підприємства чи організації. Не забудьте запастися роздрукованими резюме - вони вам знадобляться. Відвідавши хоча б декілька таких заходів, ви зрозумієте, що знайти роботу спеціалісту-початківцю цілком реально. А заодно ви зможете дізнатися вимоги роботодавців до претендентів на вакансію, що вас цікавить, оцінити свою відповідність.

Також звертаємо увагу, що прийомами ефективного пошуку роботи можна оволодіти, взявши участь у семінарах з техніки пошуку роботи, які проводяться у кожному центрі зайнятості області. На таких заходах висококваліфіковані спеціалісти навчають методам пошуку роботи в сучасних умовах; техніці телефонних дзвінків до роботодавців стосовно вакансій; складанню резюме; техніці співбесіди з роботодавцем та навичкам самопрезентації.

Дізнатися, коли і де проводяться найближчі ярмарки вакансій та семінари з техніки пошуку роботи, можна за допомогою мережі Інтернет.

Бажаємо успіху!

Джерело: Черкаський обласний центр зайнятості.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад