Президент України Віктор Янукович підписав закон про зайнятість населення

За представника Президента в Кабінеті Міністрів Ірини Акімової  словами, зокрема, змінено процедуру працевлаштування. Так, Служба зайнятості буде вести реєстр приватних агентств зайнятості, а оплачувати послуги посередників при працевлаштуванні відтепер повинні виключно роботодавці. Крім того, в рекламних оголошеннях про вакансії заборонено розміщувати запити про вік претендента, обмеження за статевою ознакою (за деякими винятками) і щодо особистого життя.

Перший заступник голови АП зазначила, що з ринку повинні зникнути агентства, які беруть з претендентів гроші без гарантії успіху та взагалі де-факто не надаючи послуг працевлаштування. «Що стосується молоді, то студенти, які отримали рівень «кваліфікований робітник», «молодший спеціаліст», «бакалавр», «спеціаліст», отримують право проходити трудову стажування строком до 6 міс. з внесенням даних про стажування до трудової книжки. Якщо стажування буде оплачуватися, роботодавець може не платити єдиний страховий внесок із заробітної плати такого студента», - акцентувала вона.

Також при працевлаштуванні молодого спеціаліста в сільській місцевості на термін не менше 3 років йому буде виплачуватися разова адресна допомога в розмірі 5 мінімальних заробітних плат, але такі виплати будуть проводитися для окремих спеціальностей, визначених Кабміном. Далі, статус безробітного та допомога буде призначатися з першого дня звернення до центру зайнятості.

А особи старші за 45 років зі стажем роботи не менше 15 років, чия професія не затребувана на ринку праці, отримують право на ваучер для безкоштовного перенавчання або підвищення кваліфікації на суму не більше 10 мінімальних зарплат (11020 грн). Нарешті, закон передбачає розробку цільових держпрограм зі створення нових робочих місць.

Джерело: http://for-ua.com/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад