В Україні існує дискримінація при працевлаштуванні за віковою ознакою


"В Україні дуже поширена дискримінація за віком, над подоланням якої теоретично повинні працювати державні та громадські організації. Але інформація про таку роботу у нас відсутня", - сказав Пушкар.

Фахівець, зокрема, навів дані соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, згідно з яким 49,9% респондентів вважають, що в Україні існують прояви дискримінації, і майже половина з таких респондентів назвали обмеження прав громадян за віковою ознакою.

"Практика відмови в прийнятті на посаду занадто молодих позбавляє їх можливості навчитись працювати. Занадто" старим ", тобто людям після 50, 40 або навіть 30 років відмовляють у прийомі на роботу, бо тими, хто має досвід роботи, важче керувати маніпулятивними методами, нав'язати безглузді прояви корпоративної лояльності", - додав Пушкар.

У свою чергу Колоколова зазначила, що в Україну близько третини безробітних складають люди у віці від 40 до 59 років.

"Представники цієї вікової категорії мають найбільший життєвий і професійний досвід, але з певних причин часто виявляються "поза бортом"ринку праці. Людям старше 45 років, дуже складно працевлаштуватися, тим більше офіційно, тому часто їм доводиться погоджуватися на низькооплачувану роботу, не маючи жодних трудових договорів, пільг, соціальних пакетів, оплачуваних відпусток", - повідомила експерт.

За її словами, згідно з даними дослідження, проведеного Харківським інститутом соціальних досліджень, вікові обмеження містяться в 15% газетних оголошень і в 58% Інтернет-оголошень.

"Також було виявлено, у межах якого віку людям найлегше знайти бажану роботу - від 23 до 39 років. В даний час лише 9,7% з тих, хто стикався у своєму професійному житті з проявами вікової дискримінації, намагалися боротися за свої права. Інші ж - 90,3% не робили нічого", - повідомила Колоколова.

Джерело: http://www.unian.net/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад