9 ознак лідера, який залучає

Коли співробітник влаштовується в компанію, він натхнений новою посадою, цікавою роботою, можливо, підвищенням (адже при кадрових перестановках ми найчастіше спостерігаємо зростання), у нього є внутрішня мотивація і емоційний підйом. Але поступово, день за днем, місяць за місяцем, лояльність, запал менеджерів починає згасати. Як зазначають дослідники The Be st Employers Study, у кращих організаціях рівень залученості знижується на 10%, з 91% до 81%. У звичайних підприємствах він може зменшиться майже наполовину, до 54%. Одночасно можна спостерігати зниження загального рівня залученості всередині компаній від вищої ланки до нижчої.

Залучення персоналу як явище - це різновид відносин між персоналом і наймачем, коли співробітник говорить про організацію в позитивному ключі з колегами, рекомендує її як гарного роботодавця друзям, також радить її продукцію оточуючим. Залучення - це можливість залишатися з компанією в добрих відносинах і надалі, планувати «спільне» майбутнє.

Залучення - це спосіб для працівників повертати компанії всі витрачені на них кошти та ресурси своєю лояльністю. Співробітники, які активно беруть участь у житті організації, є прямодушними та відкритими, готові робити не тільки те, що їм належить за регламентом, а й понад те. Вони раді будь-якій нагоди проявити себе, з легкістю згодні докласти додаткових зусиль для досягнення не лише особистого успіху, але всього підприємства.

Код ДНК лідера, який залучає

Готові залучати інших менеджери:

1. «Налаштовані» на людей. Знають свою команду, мотивацію кожного учасника. Політика відкритих дверей і безупинний доступ для вирішення складних ситуацій.

2. Подають приклад іншим ефективною роботою. Допомагають іншим співробітникам, займаються їх навчанням.

3. Спонукають персонал зростати. Самі ставлять високі цілі, а також допомагають іншим повірити в досяжність їхніх глобальних і грандіозних задумів.

4. Зіставляють сильні сторони команди з можливостями для компанії. Вони знають напевно, хто з працівників здатний впоратися з тим чи іншим складним проектом.

5. Просувають двосторонню комунікацію. Готові вислухати іншу думку, спонукають персонал вступати в спілкування з компанією.

6. Роблять те, що обіцяли.

7. Створюють «командний дух». Святкують загальні успіхи, нехай навіть дуже незначні на перший погляд, спільно з персоналом.

8. «Тримають руку на пульсі» колективу. Стежать за взаєминами в команді, готові запобігти будь-яким конфліктам, відреагувати на прохання та невдоволення.

9. Уважні до інших і одночасно впевнені у власних силах. Вони допомагають, піклуються про колектив, підтримують, вислуховують скарги, вирішують проблеми, але разом з тим залишаються самодостатніми і готові впоратися з усім самостійно.

Магдалена Важібок, керівник дослідження The Best Employers Study в Центральній і Східній Європі, Aon Hewitt: «Як розпізнати лідера, який залучає? Добре для початку подивитися на команду менеджерів. Щоб виявити лідера, зверніть увагу на бізнес-результати співробітників. Потім, коли ви визначите коло менеджерів, найуспішніших в команді, вам слід знайти серед них тих, які дійсно можуть постійно стимулювати колектив до ефективної роботи. Вам також потрібні ті співробітники, що взаємодіють з клієнтами організації, мають з ними гарні стосунки. Подивіться на цих людей, поговоріть, постарайтеся визначити, що вони роблять по-іншому, щоб домагатися кращих результатів. ДНК лідера, який залучає - щось на зразок контрольного списку, щоб побачити, хто у вашій команді може бути такою ланкою. Це також спосіб знайти специфічні заходи для того, щоб підвищити залученість персоналу.

Розмір організації не має значення. Якщо в компанії лише п'ять співробітників, необхідно в тій самій мірі займатися залученням, мотивацією кадрів. Мабуть, у великих організаціях навіть складніше бути лідером, який залучає, тому що ви не відчуваєте стількох можливостей для прийняття рішень, і ви також дієте з оглядкою на керівництво. Тому я думаю, в невеликих компаніях виступати ланкою, яка залуає, навіть легше».

Джерело: http://www.e-xecutive.ru/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад