На початку літа на одне вільне місце на Львівщині претендували 9 незайнятих громадян

Загалом з початку року від підприємств, установ та організацій надійшли дані про наявність 24,9 тис. вакансій, що на 0,6 тис. менше, ніж у відповідному періоді минулого року. 76,1% складають пропозиції із зарплатою, розмір якої коливається від мінімальної до середньої в регіоні, 17,8% - з доволі низькою оплатою і лише 5,6% пропонують заробіток, вищий за середньообласний.

За даними моніторингу, зараз налічується 2912 вільних місць праці, тоді як торік - 4132. З них 1637 - для представників робітничих професій, 1053 - для службовців, 222 - для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки.

Соціальними послугами служби зайнятості скористалися 51,6 тис. осіб, що на 4,5 тис. менше, ніж у минулому. З них працевлаштовані майже 15 тисяч громадян, у тому числі 639 завдяки державним дотаціям на створення нових робочих місць, 222 виявили бажання започаткувати власний бізнес і отримали стартові кошти у вигляді одноразової виплати допомоги з безробіття. Ще 6,5 тис. мешканців області охоплені тимчасовою зайнятістю, а 5,8 тис. були скеровані на перенавчання й опанування професій, затребуваних на ринку праці.

За посередництва служби зайнятості нині шукають роботу 25,8 тис. громадян. Порівняно з червнем 2011-го обсяги пропозиції робочої сили зменшилися на 5,7 тис. осіб.

Джерело: Львівський обласний центр зайнятості.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад