У середньому по Україні заробітна плата за січень-квітень 2012 року збільшити на 17,4%

Державна служба статистики оприлюднила дані про заробітні плати в галузях і регіонах України.

Галузевий зріз

Згідно зі звітом відомства, у середньому по Україні заробітна плата за січень-квітень 2012 року збільшилася на 17,4% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Найбільше за рік заробітні плати виросли у сфері послуг. Тут за рік заробітні плати збільшилися практично на чверть - 24,3%. Далі йде сфера освіти - декларується, що заробітні плати педагогів стали на 24% вище.

Хорошу динаміку продемонструвала й торгівля - зростання за рік склало 21,1%.

Найменше зростання заробітної плати у підприємств водного транспорту - лише 1% за рік. На 5% збільшилися доходи українців, зайнятих у рибальстві і на 7% - у працівників пошти та зв'язку.

Для порівняння, минулого року найкращу динаміку демонстрували підприємства авіаційного транспорту (зростання зарплат за рік склало 33%) і будівництво (зростання 31%).

У промисловості найкращі показники у хімічній галузі - заробітна плата хіміків за січень-квітень 2012 року збільшилася на 23,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Регіональний зріз

Примітно, що Київ не зайняв перше місце за темпами зростання заробітної плати. Найкращі показники у Чернівецькій області - 19,7%. Далі йдуть Рівненська та Тернопільська області.

Найнижчі показники зростання у Дніпропетровській області, яка в абсолютних цифрах має одну з найвищих заробітних плат в Україні. За рік зарплати тут збільшилися на 14,1%. Трохи вище зростання у Житомирській, Запорізькій та Луганській областях.

Експерти ринку стримано коментують зростання заробітних плат в Україні - динаміка зростання заробітних плат в 2012-м іноді ще гірше, ніж в 2011 році.

За матеріалами: http://delo.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад