Львів’ян навчатимуть взаємодії бізнесу і науки

У Львові відбудеться тренінг «Сприяння розвитку підприємництва і академічних інновацій в університетах Західної України. Передача досвіду фахівцями з Вроцлава. Академічні інкубатори та технологічні парки». Захід відбудеться 14-16 жовтня з ініціативи Колегіуму Східної Європи, Львівської міської молодіжної громадської організації «Пантеон Наук» та консульства США в Кракові.

Тренінг спрямований на передачу європейського досвіду в сфері підприємництва та академічних інновацій науковцям, інноваційним менеджерам, представникам університетів, наукових центрів, органів міської влади, що займаються інноваційною діяльністю.

Під час тренінгу учасники зможуть вивчити інструменти підтримки академічного підприємництва Польщі та інших європейських країн (законодавчі аспекти діяльності інкубаторів академічного підприємництва, технологічних інкубаторів, центрів передачі технології, наукових парків та фундацій для підтримки підприємництва, навчальних програм, фірм), підготовку проектів створення технологічних та наукових парків, інкубаторів підприємництва, успіхи та невдачі в управлінні академічним підприємництвом Польщі.

«Налагодження ефективної взаємодії освіти, науки та бізнесу шляхом створення академічних бізнес-інкубаторів має велике значення для розвитку економіки. Адже вони сприятимуть не лише створенню підприємств випускниками університетів, але забезпечать ефективний взаємозв’язок освітньої та наукової сфери з представниками бізнесу. Участь в тренінгу є унікальною можливістю для українських фахівців інноваційної сфери, науковців, бізнесменів ознайомитись з польською концепцією академічного підприємництва», - зазначив голова правління ЛММГО «Пантеон Наук» Микола Семенюк.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад