Хакерство стало повноцінним прибутковим бізнесом


Так, згідно зі звітом "Російський ринок комп'ютерних злочинів" компанії Group IB, комп'ютерні злочини перестають бути справою технарів, так як вимагають в першу чергу не спеціальних знань, а капіталовкладень.

Технарі отримали в Росії на аутсорсингу $ 230 млн: $ 153 млн - від продажу трафіку, $ 41 млн - від продажу вразливостей в комп'ютерних системах, $ 27 млн - від продажу завантажень, $ 9 млн - від анонімізації.

В цілому, російськомовні хакери в минулому році зайняли друге місце в світі по доходах, отримавши близько $ 4,5 млрд, - це приблизно третина ринку комп'ютерних злочинів, загальний обсяг яких складає $ 12,5 млрд.

На першому місці за кількістю вкрадених грошей знаходяться англомовні специ (40% ринку), на третьому - китайські (18%).

За словами представника Group IB Богдана Вовченко, компанія збирає інформацію з усіх заяв в поліцію потерпілих від рук кіберзлочинців в Росії та сусідніх країнах. Інше джерело інформації - моніторинг ботнетів, заражених вірусами, а якщо вдається отримати доступ до серверів управління ботнета - і моніторинг сум, які отримують кіберзлочинці, наприклад, з чужих кредитних карт.

Усереднені дані по інших країнах Group IB отримує від 54 компаній по всьому світу. На основі всіх цих даних Group IB оцінює доходи шахраїв за спеціальною формулою.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад