Подарунки на осінь

6 вересня у львівській галереї «Юка», що на вул. Жижки, 4, відкрилась виставка львівської художниці Ірини Мориквас під назвою «Подарунки на осінь». На виставці для огляду представлені деякі роботи авторки з попередньої виставки «Черешневий дощ», а також оригінали малюнків до листівок про Львів, які ще ніде не виставлялися.

За словами художниці, подарунки бувають матеріальні та нематеріальні. Часто всі ми даруємо перші з них, хоча насправді саме нематеріальні подарунки приносять найбільше радості. «Так гарно, коли у сумний і сірий день хтось підніме настрій. Маю надію, що і моя виставка в когось забере сум. Бажаю усім гарного настрою на всю осінь, бо це і є найбільшим подарунком» , - наголошує авторка.

Всі свої роботи Ірина Мориквас малює гуашшю на папері. На кожній картині зображений Львів, але Львів незвичайний - він кольоровий, радісний і дуже дитячий. Тут є усі четверо античних богів, що охороняють кути міської Ратуші і за час довголітньої служби здитиніли; остання риба в Полтві - як одвічна львівська ностальгія за чистою рікою; вежа на Високім замку, що ось-ось злетить у небо. Це місто дуже тепле, над ним літають птахи, давня бруківка гріє і яблуні цвітуть просто в кінці вулиці.

Виставка триватиме до 19 вересня. Галерея «Юка» відкрита для огляду усі дні, крім вівторка, з 12:00 до 19:00.

Ірина Мориквас - народилася і мешкає у Львові. Почала активно малювати у 20 років з того часу як відвідала дитячу художню школу в ЦТДЮГ "Погулянка" . Спеціальної художньої освіти не має.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад