На Львівщині починається бум за субсидіями

Але отримати субсидію непросто навіть пенсіонерам. У Львівській області із 17 тисяч пенсіонерів, які вже звернулися за знижками в оплаті комунальних послуг, субсидії призначили лише трьом тисячам. Решті, 14 тисячам пенсіонерів, наразі відмовили.
Як розповіла начальник відділу житлових субсидій, соціальних виплат та допомог Головного управління праці та соціального захисту населення Львівської ОДА Катерина Безнощак, деякі пенсіонери не подають повної інформації про майно своєї родини, з якою мешкають. Або ж їхні доходи і матеріальний стан не дозволяють отримати субсидію. Деяким з “нещасливчиків” запропонували звернутися за субсидією в опалювальний період, оскільки до того часу зросте оплата за житло, електроенергію, водопостачання.
Ще один поширений випадок, коли пенсіонерам відмовляють у субсидії: коли вони дарують свої квартири дітям, а, згідно із законодавством, субсидія призначається лише власникам квартир.

“Пенсіонери можуть отримати субсидію вже в опалювальний період. Але якщо людина подасть недостовірну інформацію про доходи та майновий стан, то їй буде припинено надання житлових субсидій, і вона змушена буде повернути кошти”, – каже Катерина Безнощак.

Понад півмільйона пенсіонерів Львівщини отримали від Пенсійного фонду України іменні конверти із заявами та документами на субсидію. В органах соцзахисту запевняють, що документи, які були неправильно заповнені, розглядатимуть вдруге, якщо ті, хто їх подавав, виправлять свої помилки. У цьому пенсіонерам допомагатимуть спеціалісти з органів соцзахисту.

Пенсіонери також можуть скористатися нововведенням – подати документи на соціальну допомогу у “єдине вікно”. Районні управління соцзахисту перейшли на новий режим роботи за принципом “єдиного вікна”. За єдиною заявою та єдиним зразком пакетів документів мешканці можуть отримати необхідні пільги на оплату комунальних послуг, субсидію.

Чиновниця запевнила, що субсидії отримають усі, кому вони належаться, – бюджетних грошей вистачить. Лише за півроку Львівщина на субсидії витратила 35 мільйонів гривень. Прогнозують, що до кінця року, якщо подорожчають житлово-комунальні послуги, ця сума зросте до 100 мільйонів.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад