Людина-бренд

Ми всі виховані на псевдокорпоративних цінностях, які нам прищеплюють в компанії, а також на істинних корпоративних цінностях, які нам прищеплює реальність.
На тлі всього цього раптом знайдеться одна унікальна людина, на яку не діють ні заклинання корпоративних шаманів, ні позиви кричущою реальності, він просто працює, не залежно від того, як йому платять, чи допомагають йому ресурсами і наскільки сильно схвалюють на рівні вищих керівників.
Насправді в будь-якій компанії, чисельність якої перевалює за 20 співробітників знайдеться одна, яка працює не за зарплату, не на команду, він не працює з під палки, він не працює заради бонусу. Він працює заради власного задоволення, драйву від успішно виконаних проектів, попутно накопичуючи досвід і всебічно розвиваючись.
Так з'являється Чоловік, що сам себе створив. Деякі заспокоюються на цьому. У деяких виникає зіркова хвороба через те, що у них вже багато досвіду, ще багато сил, і все виходить. А хтось продовжує працювати і на досягнутому не зупиняється, і це найцінніші співробітники, які тільки можуть бути.
Що цікаво, до такої людини завжди можна звернутися, і він допоможе, завжди дасть пораду. Яка б у вас не була проблема, у нього швидше за все вже є рішення. Чим більше така людина вирішує задачок, тим ще більше він розвивається.
Зрештою, в компанії з'являється другий бренд. Перший - справжній, корпоративний, другий - люди, які відомі своєю працездатністю і вирішувати проблеми. До них вже звертаються всі, не тільки усередині своєї компанії, а вже і з-поза.
Обережно! Компанії можуть почати ревнувати ... Людина-бренд на посаді продавця приваблює клієнтів, користуючись своїм ім'ям, а не ім'ям компанії, якщо він піде, компанія втратить клієнтів, людина-бренд на посаді інженера створює рішення, але його рішення не належать компанії, так як мало хто взагалі в компанії може зрозуміти, що було створено цією людиною.
Так і живуть компанії пліч-о-пліч зі своїми сателітами й іноді вже незрозуміло, хто від кого залежить, хто для кого заробляє гроші, хто і кому поставляє ресурси, але достовірно відомо одне: є чудові люди, які не ганяються за сертифікатами, не марять бізнес -освітою, не займаються самопіаром, а просто зробили собі ім'я шляхом наполегливої праці, проб і помилок, досягнень і розчарувань.

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад