Що краще укласти - трудовий договір чи контракт?

Трудовий договір - це безстрокова угода між працівником і власником підприємства, установи, організації або приватною особою. При цьому працівник зобов'язується виконувати роботу, визначену договором, підкорятися внутрішньому трудовому розпорядку. В свою чергу, власник зобов'язується виплачувати вчасно заробітну платню і забезпечувати умови, необхідні для виконання роботи, передбачені трудовим законодавством, колективним договором і угодою сторін.

Контракт - особлива форма трудового договору, в якому вказуються: термін його дії, права, обов'язок і відповідальність сторін (у тому числі матеріальна), умови організації роботи, оплати праці і скасування договору (у тому числі дострокового).

Потрібно пам'ятати, що контракт найчастіше укладається на користь працедавця. Не буде зайвим, перш ніж підписувати, попросити його копію, щоб уважно вивчити вдома, проконсультуватися з юристом, а свою остаточну відповідь дати наступного дня - це нормальна практика, яка і працедавцеві підкаже, що ви - людина серйозна.

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад