Світовий ринок праці "ризикує" стати максимально віртуальним

Світовий ринок праці

Також, сучасний інтернет здатен радикально змінити й сам світовий ринок праці, все частіше стаючи не лише «карантинною альтернативою» роботи, а й пріоритетним майданчиком для її пошуків та виконання.

Часи, коли лише «авторитетний роботодавець» мав змогу дізнатися усі секрети кандидата на вакансію, минули безповоротно, та сьогодні, в першу чергу самі шукачі, використовують потужності інтернету на максимум, щоб зрозуміти з ким їм доведеться мати справу. Цей факт доводить нещодавнє соціальне опитування. Яке проводив один з найвідоміших українських порталів з пошуку роботи та персоналу.

Згідно результатів дослідження, більш ніж 89% претендентів, обов’язково витрачають власний час, щоб знайти максимальну інформацію про роботодавця на вакансії якого вони претендують. Лише, 11% респондентів зізналися, що не мають звички дізнаватися все, що можливо про потенційного роботодавця напередодні інтерв'ю.

Серед тих, хто залюбки користується інтернетом для таких цілей, 15% використовують для пошуків інформації про роботодавців бази спеціалізованих ресурсів, майданчиків з працевлаштування, сайтів з пошуків персоналу тощо. За допомогою соціальних мереж шукають інформацію 7% респондентів, рівно стільки з них, знаходять онлайн ресурси компаній в інтернеті. 23% шукачів, не лише читають те, що написано про компанії, але й перевіряють відгуки на спеціальних форумах та у чатах, де робітники діляться власними враженнями від співпраці. Цікаво, але 3% користувачів, з числа тих, хто проходив опитування, допускають подібну цікавість лише у випадках, коли вони матимуть знайомих, які працюють у компанії, що запрошує на роботу, щоб розпитати їх.

Більше 40% кандидатів намагаються використати усі можливі джерела.

Тож, сьогодні, саме роботодавці знаходяться «під мікроскопом» та отримують пильну увагу з боку претендентів. Дбання про репутацію компанії, правильне формування посилів бренду й ведення його сторінки у соціальних мережах, вже стали обов’язковими діями для компаній, створив чимало робочих місць для робітників, які мають ними займатися.

Інші цікаві результати опитування від індійської IT компанії TCS, яка опитала ТОП керівників з усього світу, свідчать про те, що скоро, онлайн робота перестане бути лише «іншим» або «вимушеним» рідкісним варіантом працевлаштування.

Опитування показали наявність суттєво більшої кількості світових бізнесів, які дуже швидко перейшли на віддалені робочі моделі, аніж вважалося раніше, й наразі, в середньому 64% робітників по всьому світу, вдало працюють дистанційно.

Крім того, майже 40% опитаних співробітників з різних країн світу, навіть у тих компаніях, що не переходили на віддалений режим роботи, розраховують працювати з дому… максимум через п'ять років, будучи впевненими у тому, що й їх напрямок діяльності також «підключиться» до онлайн моделей праці. Також, керівники з різних компаній, розташованих на усіх континентах, зізналися, що при такому варіанті праці, їм вдається зберігати продуктивність, безпеку та «командний дух», й це означає, що, скоріше за все, після подолання пандемії, далеко не всі компанії повернуть співробітників назад до офісів.

 

https://jobs.ua/articles/svtoviy-rinok-prats-riziku-stati-maksimalno--vrtualnim-14073

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад