Десятка найзатребуваніших вакансій: де шукати та скільки платять

Десятка найзатребуваніших вакансій: де шукати та скільки платять

За інформацією обласного центру зайнятості, за останніх пів року майже 80% наявних вакансій припадають на робітничі професії. Не вистачає кваліфікованих робітників у сфері транспорту, торгівлі та послуг, агропромислового комплексу. У десятку найбільш затребуваних професій Хмельниччини увійшли:
1) підсобний робітник
2) продавець продовольчих товарів
3) водій автотранспортних засобів
4) швачка
5) охоронник
6) кухар
7) тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва
8) електрогазозварник
9) слюсар-ремонтник
10) продавець непродовольчих товарів.

Водночас, згідно з даними, які розміщені в розділі «Оголошення» на сайті ye.ua, найбільше вакансій упродовж квітня-червня стосувалось сфери торгівлі та швейного виробництва – понад 600. Трохи менше роботодавці шукали працівників господарських та будівельних спеціальностей – біля 300 оголошень. Близько 250 вакансій було розміщено для пошуку водіїв.

Найвищу зарплатню пропонували водіям-далекобійникам і водіям спецтехніки — від 10 до 30 тисяч гривень, до 20 тисяч гривень обіцяли фахівцям будівельної сфери, до 18 тисяч гривень – швачкам і торговим представникам, прасувальницям та вивертальницям – від 8 до 16 тисяч гривень. Експедитори могли заробити 8-15 тисяч гривень, продавці – 5-12 тисяч гривень, офіціанти 6- 8 тисяч гривень, двірники 2,5 -12 тисяч гривень, вантажники від 5-9 тисяч гривень.

У пошуках роботи на сайті jobs.km.ua найчастіше переглядали оголошення із вакансіями оператора (455 разів), водія (183), експедитора (52). Коли ж самі роботодавці на цьому ресурсі найчастіше розміщували повідомлення про пошук торгових представників, менеджерів, бухгалтерів.

ye.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад