Відомі люди, які домоглися успіху після звільнення з роботи

Невдача в кар'єрі зробила з цих людей знаменитостей.

Кожна людина важко переживає звільнення з роботи. У будь-якому разі це деморалізує. Однак, як показала практика, для багатьох людей звільнення лише гігантський крок до успіху або, принаймні, стартовий майданчик для майбутнього успіху.

Мадонна, Стів Джобс, Уолт Дісней, Джоан Роулінг... Всі ці люди змогли стати відомими та успішними після звільнення з роботи.

Стів Джобс, засновник Apple

Стіва Джобса в 30 років звільнили з його власної компанії. У 2005 році, під час відомої промови в Стенфорді, Джобс сказав:

"Мене звільнили, і весь світ дізнався про це. Все, що надавало сенс моєму дорослому життю, зникло, і це було жахливо".

Літо 1985-го для Джобса співпало з кризою середнього віку. Він намагався зрозуміти, чого ж він хоче в житті. Стів розглядав варіанти, починаючи зі становлення політиком, закінчуючи астронавтикою. У час, коли Джобс був відсторонений від Apple, він заснував комп'ютерну компанію NeXT, яка згодом була поглинена Apple, і студію анімації Pixar. Майже десятиліття тому він повернувся в Apple, принісши з собою інноваційні ідеї iPod, iPhone та iPad.

Томас Едісон, винахідник

Томас Едісон проводив експерименти в офісі Western Union, із цієї причини його й звільнили. Він працював у нічну зміну, і тому у нього було більше часу для вивчення матеріалів і винахідництва. Одного разу вночі, коли він експериментував з акумуляторами, він розлив сірчану кислоту на підлогу. Офіс Едісона розташовувався на поверх вище за офіс його боса. Проївши підлогу, кислота накапала на стіл його боса. Наступного ранку його звільнили. Саме після цього він вирішив присвятити винахідництву весь вільний час, і запатентував свій перший винахід вже через два роки. Це був перший прилад для запису та відтворення звуку фонограф (1878 рік). Винахід став дивовижною подією того часу. Подальшим розвитком фонографа стали грамофон і патефон.

Уолт Дісней, засновник студії Дісней

У 1919 році Діснея звільнили з його першої роботи аніматором в газеті Kansas City Star, тому що його видавець вважав, що Діснею "не вистачає уяви та хороших ідей". І це було не останньою поразкою Уолта Діснея в його житті. Після роботи в газеті Дісней відкрив у Канзасі свою першу студію анімації Laugh-O-Gram, яка згодом збанкрутувала. Нарешті, він вирішив звернути увагу на більш прибуткову галузь: Голлівуд. Разом зі своїм братом Дісней переїхав до Каліфорнії і заснував Disney Brothers Studio, паралельно створивши Міккі Мауса та Діснейленд, і вигравши 22 премії Академії кінематографічних мистецтв і наук.

Колонель Харланд Сандерс, засновник KFC

Колонель Харланд Сандерс продавав автомобільні покришки на початку 1920-х, і став провідним продавцем у Кентуккі. Його все одно звільнили, оскільки не могли миритися з його нестерпним характером. Після цього його звільняли з дванадцяти інших місць роботи, перш ніж він відкрив свій перший ресторан. Цей ресторан розорився, коли Сандерсу було 65 років. Він був звільнений із двох робіт на залізниці, вперше причини недотримання субординації, вдруге за побиття колеги. Також його звільнили з адвокатської контори за те, що він напав на свого клієнта.

Після розорення свого ресторану Сандерс їздив по США і намагався знайти покупців для своєї смаженої курки. Це тривало до 1964 року, коли Сандерсу виповнилося 74 роки. На цей момент у нього вже було понад шість сотень франчайзингових магазинів смаженої курки. Цей статок він і продав групі інвесторів за 2 млн дол.

Джоан Роулінг, автор Гаррі Поттера

Джоан Роулінг працювала секретарем у Лондонському офісі Міжнародної амністії (міжнародна неурядова організація, метою якої є початок досліджень і дій, спрямованих на попередження та припинення порушень прав), але при цьому мріяла стати письменником.

Вона потайки писала розповіді на своєму робочому комп'ютері й уявляла собі чарівника-підлітка на ім'я Гаррі Поттер. Зрештою, її роботодавець не витримав і виставив її за двері. Допомога з безробіття дозволила їй не працювати наступні декілька років, коли вона й наважилася сфокусуватися на написанні романів. І зараз вона автор однієї з найбільш успішної серії книг в історії.

Карлі Фіоріна, конкурент Обами

Перша жінка-генеральний директор із топ-500 компаній за версією Fortune, Фіоріна була звільнена з HewlettPackard у 2005 році після перебування на чолі компанії протягом шести років. Це стало наслідком її рішення про покупку Compaq у 2002 році за 25 мільйонів доларів з подальшим звільненням п'ятнадцяти тисяч співробітників.

Ніколи раніше не очолюючи передвиборну кампанію, Фіоріна висунула свою кандидатуру на президентський пост 4 травня 2015 року, заявивши, що вважає себе найкращим кандидатом для роботи президентом, оскільки розуміє, як насправді працює економіка.

У серпні Фіоріна дала інтерв'ю для CNN, в якому висловилася так: "Мене звільнили, і ви навіть не здогадуєтесь за що саме. Я поставила під сумнів усталений порядок речей у компанії. Це те, що повинні робити справжні лідери. А коли хтось піддає сумніву якусь усталену думку, він наживає собі ворогів. Це й є причиною, чому так мало людей стають лідерами."

Роберт Редфорд, актор

В юності Редфорд працював у порту Standard Oil в Ель Сегундо, керуючи навантажувальною машиною і вичищаючи цистерни. Коли його начальник побачив як Роберт спав у цистерні для нафти, він перевів його на інше місце роботи, у відділ миття бутлів із-під хімікатів. Однак коли Роберт розбив ящик бутлів, його все ж звільнили. Після цього Редфорда звільняли з великої кількості робочих місць. Пізніше він зізнався: "Мене звільняли з тих робіт, з яких мене і повинні були звільняти. Я брався за ці роботи просто тому, що мені потрібні були гроші. Головне, що я засвоїв: мені не потрібно було йти на жодну із цих робіт. Мені не було призначено долею бути робочим".

Швидка зміна робіт тривала доти, доки Редфорд не переїхав до Нью-Йорка і не став актором.

Опра Увінфрі, актриса і телеведуча

Опру Увінфрі звільнили з вечірнього випуску новин у Балтиморі, оскільки вона занадто емоційно переживала кожну новину. Балтиморський телепродюсер сказав їй, що вона "не підходить для телевізійних новин". Як компенсацію, він запропонував їй вести денне ток-шоу "Люди говорять". Це шоу стало хітом, і Увінфрі залишилася в ньому на вісім років. Після того, Опра стала вести власне шоу під назвою "Шоу Опри Увінфрі", яке розтягнулося на двадцять п'ять сезонів. Сьогодні ця успішна ведуча оцінюється в 3 млн доларів за рейтингами Forbes.

Майкл Блумберг, засновник Bloomberg

Блумберг був партнером в інвестиційному банку Salomon Brothers. У 1998 році вони були куплені компанією, яка в згодом стала Citygroup. Блумберга звільнили, проте забезпечили його хорошою допомогою з безробіття. На ці гроші Блумберг вирішив відкрити власну компанію з фінансових послуг, яка спочатку називалася Innovative Market Solutions. Компанія, яку незабаром перейменували в Bloomberg LP, і яка дозволила трейдерам краще орієнтуватися в даних, вже до 1989 року коштувала 2 млн дол. Сьогодні компанія Майкла Блумберга коштує 38,4 мільйона доларів.

Мадонна, співачка

Співачка залишила коледж і поїхала в Нью-Йорк у пошуках слави. Початок шляху був зовсім нелегким. Спочатку, коли Мадонна потребувала грошей, вона пішла на роботу продавцем пончиків на Таймс-Сквер. Вона не протрималася й одного дня. Після того, як вона вилила банку желе просто на покупця, її швидко звільнили. Мадонна працювала в декількох закладах фаст-фуду офіціанткою та продавчинею, перш ніж її запросили співати в міську панк-рок групу в 1979 році.

Таким чином, якщо навіть доля привела вас до втрати роботи, не зневіряйтеся: це просто це не ваш шлях. Найімовірніше, скоро ви знайдете своє покликання і досягнете успіху!

http://ubr.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад