П’ять дзвіночків для леді про те, що саме час зайнятися власною справою

Мабуть, чи не найчастіше доводиться чути фразу «саме час зайнятися бізнесом» ніде інде, як в середовищі офісних і держпрацівників, які перебувають на жорсткому розкладі «від дзвінка до дзвінка». Виголошення такої пропозиції серед колег, як правило, зустрічає схвалення та підбадьорюючі кивки.

Ох, вже ця «робота на дядька»! Інша річ розпочати власний бізнес. Це ж справжнє диво! Як тільки ви наважитеся, нарешті здійсняться всі бажання: будинок із басейном, червона машина, шопінг у Мілані, йоркширський тер'єр у сумочці... Про темну сторону життя бізнес-леді ми або не знаємо, або не хочемо знати, а це і постійна нестача сну, напружені нерви, відсутність вихідних, не такий вже й великий прибуток спочатку...

Саме тому такі розмови, врешті-решт, ні до чого не приводять. Абсолютно недостатньо лише бажання стати власницею бізнесу. У нашій голові мають продзвеніти певні «дзвіночки», які й підштовхнуть нас до рішучих дій.

Дзвіночок №1

Немає часу на особисте життя

Припустимо, ви набралися професійного досвіду, підвищили добробут, отримали непогану посаду. І, здавалося б, що все вдалося. Однак робочий темп став настільки інтенсивним, що не залишилося часу на інші заходи. А головне, навіть зароблені гроші ніколи витратити. Тепер ви повністю присвячуєте себе роботі, відчуваєте велику відповідальність і не можете розслабитися навіть вдома. При цьому, відчуваючи себе не на своєму місці, ви втішаєтесь думкою, що не всі можуть досягти такого рівня й отримувати гідну зарплату. Подумайте, чи дійсно це те, до чого ви прагнули? Чи хочете ви продовжувати жити в такому темпі?

Дзвіночок №2

Невисокий фінансовий дохід

Тут все навпаки. Є стабільність, є справа, є місце, куди ви кожен день йдете з раннього ранку. Але заробітної плати, щоб комфортно почувати, здійснювати бажані покупки та яскраво проводити відпустку, не вистачає. Звісно, бувають ситуації, коли невисокий дохід перекривається фрілансом, який потребує лише кілька годин на день. Але якщо робота «з'їдає» багато часу, то й оплата має бути відповідною.

Дзвіночок №3

Ви не вчитеся новому

Ви не відчуваєте труднощів і не дізнаєтеся нічого цікавого? Це може бути сигналом до дії. Можливо, на роботі ви не вчитеся чомусь новому кожен день, але ви маєте вдосконалювати свої навички та освоювати нові. Якщо на поточній роботі таких можливостей немає, це наштовхує на думку, що компанія не зацікавлена у вашому кар'єрному зростанні. Можливо, пора щось змінювати?

Дзвіночок №4

Шосте чуття підказує, що настав час звільнятися

Крім всіх перерахованих причин, не нехтуйте й вашим внутрішнім голосом. У жінок дуже розвинена інтуїція! Ніхто не знає ваше робоче середовище краще від вас самих. І якщо з'явилося відчуття, що настав час щось кардинально змінювати, дійте. Робота займає у нас 40 годин на тиждень. Можливо, варто задуматися, як зробити її максимально комфортною, цікавою, яскравою та насиченою?

Дзвіночок №5

Ви хочете втілити в життя власну ідею

Якщо ви думаєте, що знайшли справу всього свого життя, якщо ідея про власний бізнес не дає вам спати ночами, то пора діяти! Звісно, хотілося б і журавля зловити, й синицю не впустити, але поєднувати роботу «на дядька» і роботу над своїм проектом навряд чи вийде. Адже будь-яке починання вимагає повної самовіддачі та концентрації. Поєднання можливе лише на етапі підготовки (навчання, складання бізнес-плану, пошуку інвестицій). Коли ви відчуєте, що готові перейти до реалізації, вперед пишіть заяву про звільнення. Якщо ви прийняли остаточне рішення, що пора припиняти працювати «на дядька чи тітку», дійте впевнено, й у вас все вийде!

http://womo.com.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад