Молоді співробітники часто змінюють роботу заради того, щоб стати лідерами

Нове дослідження виявило, що дві третини «мілленніалів», тобто фахівців, що народилися з початку 80-х, планують змінити роботу до 2020 року, повідомляє Business Insider. Чверть респондентів очікують знайти нову роботу протягом року. Головною причиною такої непосидючості опитані молоді співробітники називають недостатні можливості розвивати свої лідерські якості.

Такими є результати опитування Global Millennials, яке проводилося міжнародною аудиторською компанією Deloitte в 2015 році. Для цього експерти компанії зв'язалися з майже 7700 молодими спеціалістами з вищою освітою з 29 країн світу.

63% опитаних заявили, що їхні лідерські якості недостатньо розвинені. І судячи з інших відповідей, це основна причина їхньої готовності звільнитися: тоді як 71% тих, хто планує змінити роботу в найближчі два роки, висловлюють невдоволення розвитком своїх лідерських якостей, цей показник падає до 54% серед тих, хто планує залишитися після 2020 року .

За словами Пуніт Рендж, головного виконавчого директора Deloitte Global, прагнення молодих працівників до лідерства навіть за рахунок зміни місця роботи являє собою нове явище.

Експерти з Washington Post пов'язують цю тенденцію з ущільненням організацій. Щоб скоротити витрати, організації зменшують число керівників, а значить залишається не так багато позицій, на які можна було б просунутися службовими сходами. Таким чином, люди відчувають, що застрягли на роботі, яка нічого їм не дає, і простіше звільнитися, ніж знайти нове місце у своїй компанії.


http://blog.rabota.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад