43% українців писали неправду в резюме і обманювали на співбесіді

За даними опитування rabota.ua, більшість претендентів не дозволяють собі брехні при пошуку роботи. 57% опитаних ніколи не обманювали при пошуку робочого місця, а 43% - все ж насмілювалися на це.

Серед тих, хто хитрував при пошуку роботи, більшість (35%) перебільшували свій стаж роботи або займану посаду. 32% опитаних приписували собі додаткові навички та вміння. Завищували свої знання іноземної мови 23% респондентів. 6% учасників опитування в резюме згадували місце навчання, де ніколи не вчилися.

Що стосується обману на співбесіді, то 49% опитаних приховували справжні причини звільнення з колишнього місця роботи, а 41% - перебільшували свій інтерес до поточного роботодавця. 29% респондентів завищували рівень зарплати на попередньому місці роботи - це, за їхніми словами, повинно було мотивувати майбутнього роботодавця платити більше. Кожен четвертий учасник опитування повідомив, що готовий втаювати інформацію про конфлікти з колишніми колегами або керівником, а кожен десятий перебільшував своє значення в розвитку компанії.

Тих, кого постійно викривають на співбесідах, серед учасників опитування не виявилося. У той же час 12% респондентів зазначили, що в їхній практиці було кілька випадків, коли обман розкривався. 88% претендентів впевнені, що їх обман жодного разу не розкривався.

Незважаючи на обман, половина учасників опитування все-таки отримували бажану посаду. 44% опитаних зазначили, що роботу, заради якої обманювали, вони так і не отримали.

Що зупиняє шукачів від обману при пошуку роботи? Для 34% учасників опитування це принципова позиція: вони переконані, що брехня неприпустима за жодних обставин. 40% респондентів вважають себе досить хорошим фахівцем, отож обманювати роботодавця для отримання роботи їм не потрібно. 26% опитаних зізналися, що просто не вміють обманювати.

Дане дослідження було проведено порталом rabota.ua. Вибірка склала 703 респондента з усієї України, на основі бази користувачів порталу rabota.ua.


http://blog.rabota.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад