В Україні на одне робоче місце понад 6 кандидатів

Якщо в січні на одне робоче місце претендували майже 6 претендентів, то в лютому конкуренція склала вже понад 6 кандидатів на вакансію. Найбільше труднощів при пошуку роботи відчувають топ-менеджери, юристи та фінансисти. Вперше за тривалий час в рейтинг професійних сфер з найвищою конкуренцією потрапило виробництво.
У зв'язку з низькою активністю роботодавців і помітною активністю претендентів в лютому дещо збільшився показник конкуренції. У лютому hh.Індекс (відношення кількості резюме до кількості вакансій) склав 6,6. Це означає, що на одне робоче місце претендує понад шести претендентів.
Найвища конкуренція спостерігалася у Києві та області (hh.Індекс більше семи), а також у Рівненській, Запорізькій і Вінницькій областях. Найнижчі показники конкуренції в лютому були у Чернівецькій, Львівській, Волинській та Кіровоградській областях. Окремо зауважимо, що рівень конкуренції в Донецькій і Луганській областях вже перевищив показник 14 претендентів на одне місце і продовжує зростати.
У лютому помітно змінився ТОП-5 проф. сфер з найвищою конкуренцією. Значно знизилася конкуренція серед керівників (з 17 до 10 претендентів на одну вакансію). Вперше за тривалий період часу до ТОП-5 потрапила проф. сфера "Виробництво". Раніше ця проф. сфера належала до галузей з найнижчою конкуренцією. Такі зміни пов'язані зі зменшенням кількості вакансій і збільшенням кількості резюме в цій проф. сфері.
Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна в лютому 2015 року.

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад