3 способи негрошової мотивації співробітників

Автор книги "Rookie Smarts" Ліз Уайзман пише: найпростіший спосіб розв'язати проблему мотивації – визначити, чому співробітник не задоволений. Згідно з результатами проведеного нею дослідження, своєю роботою задоволений лише один із десяти співробітників. А тепер підрахуйте, скільки у вас невдоволених співробітників.
В ході дослідження Ліз опитала декілька тисяч співробітників на предмет задоволеності роботою. Як виявилось, багато хто не любить свою справу із-за перетворення на рутину, яка швидко надокучає: досвід допомагає вирішувати завдання набагато швидше поставленого терміну, цікавих завдань немає, відсутні можливості для особового зростання. Як результат, людина хоче змінити місце роботи. І справа, як видно, тут далеко не в грошах.
Щоб вирішити проблеми мотивації співробітників Ліз пропонує декілька простих прийомів:
1. Давайте своїм підлеглим більше складних завдань, які вимагають постійної залученості в процес саморозвитку. По-перше, співробітник не нудьгуватиме. По-друге, постійно розвиватиметься. При цьому ускладнювати роботу треба поступово.
2. Міняйте коло завдань. Експерти радять для цього вибирати проекти, в яких співробітник раніше не працював.
3. Ініціюйте зміну сфери діяльності вашого співробітника. Інколи складнішого завдання людині просто не достатньо, оскільки сама сфера – не його покликання. Ліз стверджує, що є безліч прикладів, коли її герої спочатку боялися усе змінити. У результаті виявлялося, що це було одне з самих кращих рішень в їхньому житті.
Важливо розуміти, що подібний перехід треба підготувати, бо різкі рухи лише погіршать ситуацію. Втім, щоб керівник не втрачав часу на організацію подібного процесу, Ліз вже знайшла рішення: попросіть виконати цю роботу людину, яка ніколи раніше подібного не робила. Хто знає, може вона природжений менеджер й організатор і радітиме новому завданню.

www.forbes.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад